KAYIT TARİHLERİ: 01-05 Ekim 2018

Kayıtlar şahsen Üniversiteye gelerek yapılacaktır. Elektronik kayıt yoktur.

NOT: Aşağıda belirtilen bölümler haricinde herhangi bir belge istenmemektedir. Kayıt için yalnız kimlikle gelmeleri yeterlidir.

Kayda Gelirken Getirilecek Belgeler;

a)  Gümüşhane Sağlık Hizmetleri MYO, Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO ve Şiran Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programlarına kayıt yaptıracak olanlar (Bu öğrenciler kayıt için yalnızca ÖSYM Klavuzunda Bkz. 233 koşulunda "Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması nedeniyle 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.)"  bu koşulda belirtilen heyet raporu.

b) Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı;

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına dair belge.
       2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası (raporda belirtilecek) boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
       3) Erkekler için 170-190 cm arası (raporda belirtilecek) boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamın-dan en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
       4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçu-şa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).

Yetkili Sağlık Kurumlarını görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

c) Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına dair belge.
      2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

d) Sağlık Bilimleri Fakültesi / Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri "Bu programa kayıt için bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet rapor" .

e) Ortaöğretim Kurumlarından mezun olamayarak mezuniyet ve tek ders sınavına girecek öğrencilerle ilgili YÖK'ün yazısını görmek için tıklayınız.

2) Harç  Miktarlarını Görmek İçin Tıklayınız! (İkinci Öğretime yerleşen öğrenciler harçlarını Halk Bankasına Öğrenci numarası ile birlikte 01 - 05 Ekim 2018 Tarihleri Arasında Halk Bankası Şubelerine Yatırılacaktır)

3) ÖĞRENCİ NO'YU Sorgulamak İçin Burayı Tıklayınız!  Sisteme giriş için kullanıcı adı öğrenci numarası, şifre T.C. kimlik numarasının ilk beş hanesidir. Sisteme kayıttan sonra https://obs.gumushane.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden girebilirsiniz

İRTİBAT TELEFONLARI :

SANTRAL                       : 0456 233 10 00