Yeni kazanan öğrenciler için önemli tarihler ve bilgiler aşağıda açıklanmıştır. Lütfen detaylı şekilde inceleyiniz.

Derslerin başlangıcı

Dersler 23 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır.

Ders kayıtları

Ders kayıtları 16-22 Eylül tarihleri arasında obs.gumushane.edu.tr adresinden yapılacaktır. Hazırlık sınıfı(İlahiyat, Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve İngiliz Dili ve Edebiyatı) hariç tüm öğrenciler ders kayıtlarını kendileri yapacaklardır. Ders kayıtları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız. Sisteme giriş yapmak için e-devlet şifrenizi kullanabilirsiniz.

Kayıt dondurma başvuruları

Kayıt dondurma başvuruları 23-27 Eylül tarihleri arasında bu bağlantıda gösterildiği şekilde online olarak yapılacaktır.

Yurt işlemleri

Yurt işlemleri için Üniversitemizin herhangi bir yetkisi ve işlemi bulunmamaktadır. Yurt için detaylı bilgiyi kygm.gsb.gov.tr/ adresinden edinebilirsiniz.

Muafiyet İşlemleri

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 23.09.2024-27.09.2024 tarihleri arasında Bölüm Başkanlıklarına transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz. (Dersler harfli not olarak muaf edilerek not ortalamasına katılır)

Yabancı Dil Hazırlık

Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı: 24-25 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacaktır.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır. Bu sınavda başarılı olanlar, zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimine devam etmeden, asıl bölümlerinin birinci sınıfına devam edecektir.

Hazırlık sınıfı olan programlar

İlahiyat Programı (I. ve II. Öğretim)
İlahiyat Programı M.T.O.K (I. ve II. Öğretim)
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Lisans İngilizce Seviye Tespit Sınavı (Hazırlık sınıfı olmayan bölümler için)

Üniversitemizin diğer lisans bölümlerine kayıt yaptıran öğrenciler; isterlerse 26 Eylül 2024 tarihinde yapılacak “Lisans İngilizce Seviye Tespit Sınavı”na girebilirler. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar öğrenimleri süresince okutulan yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır.